top of page

Over ons

Arbeidscentrum De Witte Hoeve

De Witte Hoeve is een arbeidscentrum voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.
Samen met de cliënt kijken we op basis van hun mogelijkheden naar hun toekomst op de arbeidsmarkt of in het vrijwilligerswerk.

Afhankelijk van hun eigen keuze en hun fase van herstel starten ze:

  • via individuele trajectbegeleiding

  • via de werkateliers

20210715_113631.jpg

Traject

Individuele trajectbegeleiding

Werkvoorbereiding

  • Inschatten van arbeidsvaardigheden: via een korte werkervaring op de Witte Hoeve kijken we of iemand klaar is om te gaan werken.

  • Arbeidstraining: na een langere periode niet gewerkt te hebben, kan een intensieve training terug ritme en structuur brengen. Dit kan halftijds of fulltime, en duurt gemiddeld drie maanden.

  • Verkennen van het jobdoel: sommigen weten niet goed welke job ze precies willen doen. Aan de hand van het opmaken van een capaciteitenprofiel zoeken we uit welke job iemand het beste ligt.

  • Stage: aan de hand van een stage van vier weken in een regulier bedrijf kan iemand uitproberen of een bepaalde job bij hen past.

Sollicitatietraining

We helpen cliënten bij de voorbereiding van schriftelijk solliciteren en sollicitatiegesprekken. Veel aandacht gaat naar moeilijke vragen en de mogelijke oplossingen.

Werkbegeleiding

Eenmaal een job gevonden, kunnen we mensen verder ondersteunen rond thema’s zoals opkomen voor jezelf in de werksituatie, sociale contacten, omgaan met problemen op het werk,…
Ook kunnen we bemiddelen met werkgevers.

Werkateliers

Onze werkateliers geven cliënten de mogelijkheid om te werken op hun eigen tempo. Samen zoeken we naar de balans tussen draagkracht en draaglast. Werkritme en werkstructuur worden hieraan aangepast. 

Uit onze werkateliers is dan ook twinkeltje ontstaan. Elke werkatelier heeft zijn eigen productie op maat en deze producten zijn te koop in twinkeltje.

20210715_113342_edited_edited.jpg
AC De Witte Hoeve is een initiatief van
nieuw logo PC SH vertikaal.JPG
logo-1.png
In samenwerking met


Beschut wonen Waasland, VDAB, GTB, Mo-Clean, Jomi en Den Azalee
bottom of page